21 дневна програма за дълбочинна клетъчна детоксикация на тялото!!!

Зелна хума (глина), псилиум и детоксикация (прочистване) на организма

Идеята за приемане на хума (глина) за вътрешно лечение предизвиква много въпроси и някои може да смятат това за много примитивно. Естествената хума или глина известна под името бентонит не само се използва за лечение от хората в продължение на векове, но през последните години все повече се препоръчва от практикуващите алтернативна медицина, като просто средство за вътрешна детоксикация (прочистване) на организма, което води до излекуване от различни здравословни проблеми и симптоми.

Хумата е незаменима при лечение, казва в книгата си Ran Knishinsky в The Clay Cure (Healing Arts Press, 1998). През последните шест години, аз приемам всеки ден хума. Хумата съществува като форма на лечение при повече от двеста различни народи по света.
Това не е обикновена кал, разбира се. Името бентонит произхожда от наименованието на селището Форт Бентон, Уайоминг (Fort Benton, Wyoming), където за първи път се идентифицира в скалите на този район. Депозити на бентонит съществуват по цял свят, като едни от най-големите концентрации са намерени в района на Големите равнинни области на Северна Америка (Great Plains area of North America).
Бентонитът не е минерал, но търговско наименование на монтморилонит, активен минерал в много лекарствени глини и чийто произход е вулканична пепел. Това име произлиза от Монтморилон (Montmorillon), Франция, където този лекарствен минерал за първи път е идентифициран.

Вулканичен детоксикатор
Бентонитът, лекарствена глина на прах, която е известна още като монтморилонит, произлиза от депозити на вулканична пепел. Тя е един от най-ефективните естествени чревни детоксикиращи агенти на разположение и е признат като такъв в продължение на векове от много народи по света. „Каквато и да е името, тази течна глина (форма на приемане) съдържа минерали, които след като попаднат във вътрешността на стомашно-чревния тракт са в състояние да абсорбират токсините и освен това снабдяват с минерални вещества организма”, казва Knishinsky. Течната глина е инертна, което означава, че тя минава през тялото, без да се храносмила.

Технически, глината абсорбира токсини (тежки метали, свободни радикали, пестициди). Поради голямата си електрически заредена площ (отрицателен заряд) малките частици на глината привличат токсините, които имат склонност да са положително заредени. Бентонитът представляват голям брой малки тромбоцити с отрицателен електрически заряд на техните плоски повърхности и положителни заряд на краищата.
Когато глината бентонит абсорбира водата набъбва и става като силно пореста гъба. Токсините се привличат във вътрешността според електрическия заряд и се обвързват. В действителност, според канадския вестник по микробиология (31 [1985], 50-53), бентонитът може да абсорбира патогенни вируси, афлатоксин (матрица), както и пестициди и хербициди, включително Paraquat и Roundup. Глината в крайна сметка елиминира от организма токсините, като ги обвързва с многобройните си повърхности.
Според Соне фирма за органични храни в Северна Канзас Сити, Мисури (Sonne’s Organic Foods of North Kansas City, Missouri), която продава Detoxificant (течен монтморилонит) няма доказателства, че бентонитът има химическо действие в организма. Неговото действие е чисто физическо.

В способностите на глината да акумулира и абсорбира може да бъде ключa към многостранните и способности за изцеление. Книшински (Knishinsky) съобщава, че пиенето на глина му e помoгнало да премахне болезнени туморни кисти (тумори, свързани със ставите и сухожилията в неговия случай) след два месеца лечение с хума, без операция.
Според Книшински, ползата от използването на течна глина за период от две до четири седмици са следните: подобряване работата на червата, освобождаване от хроничен запек, диария, лошо храносмилане и язви, повишаване на физическата енергия, подобряване на цвета на лицето, блестящи очи, повишена бдителност, емоционално зареждане, подобряване на тъканите и венците и повишена устойчивост към инфекции. Глината влияе на работа на целия организъм. Нито една част на тялото не остава недокосната от лечебните свойства и енергия на глината, отбелязва Книшински.

Според медицинското изследване на Д-р Фредерик Дамрау през 1961 г. (Medical Annals of the District of Columbia) е установено ясно, че бентонитът може да излекува диария. На 35 лица (средна възраст 51), страдащи от диария при доза две супени лъжици бентонит в дестилирана вода дневно, диарията е излекувана в 97% (34 от 35 пациенти) за 3,8 дни, независимо от първоначалната причина за проблема (алергии, вирусна инфекция, спастичен колит или хранително отравяне). Според д-р Damrau, бентонитът е безопасен и високо ефективен при лечение на остра диария.

Изследвания на Книшински показват, че редовният прием на течна глина (обикновено от 1 до 3 супени лъжици дневно в разделени дози) може да доведе до много други ползи, включително и излекуване от паразити на червата, алергии и облекчение на сенна треска/хрема (hay fever) и премахването на анемия и акне. Например, глината помага при анемия тъй като съдържа и двата вида желязо (ferrous and ferric) в лесно усвоима форма, намалява дискомфорта от алергии, като най-бързо неутрализира алергените, причинители на алергични реакции, намалява киселините и нарушеното храносмилане чрез абсорбиране на излишъка от стомашни киселини.
Причината за това е вероятно ролята на бентонит глината като средство за вътрешна детоксикация и прочистване. Според Кийт Пейн (Keith Payne of White Rock Mineral Corporation in Springville, Utah) глината почиства лигавицата на дебелото черво. Тъй като дебелото черво става по-чисто, способността му да абсорбира минерали и други хранителни вещества се увеличава, което прави минералите още по достъпни, като по този начин се увеличава притока на енергия.

Бентонит глината съдържа 71 микроелементи и ултра-микроелементи, включително много, от които вероятно са непознати за повечето потребители, като рутений, телур и тулиум (ruthenium, tellurium, and thulium). Микроелементите дават възможност на организма да абсорбира хранителните вещества. Те са, като свързващи агенти между нашия организъм и храната, обяснява Пейн.

Най-добрият начин да се пие глина е на празен стомах или най-малко един час преди или след хранене или непосредствено преди сън вечер, казва Книшински. Обикновено, глината се предлага като плътен светло-сив гел, на прах или на капсули.
Като цяло е препоръчително да се започне с една супена лъжица дневно, смесена с малко количество сок. Наблюдавайте резултатите една седмица, а след това постепенно увеличете дозата на не повече от четири супени лъжици дневно, разделена на няколко приема. Консумация на глината може да бъде като ежегодно пролетно прочистване на стомашно-чревния тракт или може да бъде с насоченост за лечение от различни болести.
Глината може да се използва за лечение в много отношения. Като маска е била използвана за помощ при изчистване на акне. Бентонит глината се използва за почистване на чревния тракт, но може да се използва във вана за очистване на токсините от кожата.

Източници на информация:
http://www.infertilityworkshop.com/articles/general/bentoniteanddetox.htm
http://www.healingdaily.com/detoxification-diet/bentonite-clay.htm

Псилиум хъск (Psyllium Husk) и Бентонит (Bentonite)

Използването на Псилиум хъск (Psyllium Husk) и Бентонит (Bentonite) зелена хума (глина) е един от най-лесните и най-ефективни начини за почистване на храносмилателната система. Съчетанието на тези два продукта е избор номер едно в детокс програмите.

Как работят те?
Псилиум / Бентонит сместа помага на организма да се очисти чрез абсорбиране и премахване на токсините, замърсителите и отпадъците от храносмилателната система и дебелото черво.
Бентонитът е прах от седиментна глина (известен също като монтморилонит), която идва от депозити на древна вулканична пепел. Той е един от най-добрите чревни детоксикиращи агенти на разположение и е признат като такъв в продължение на векове от много народи по света.

В глината минералите са отрицателно заредени, а токсините са положително заредени, затова глината работи като магнит, привлича и извлича токсините от организма. Когато се смесва с вода, бентонитът набъбва (това е едва забележимо с просто око) и става порест като гъба. Електрическите и молекулярните компоненти на разтвора произвеждат електрически заряди. Токсините се привличат и обвързват бързо. Технически, глината абсорбира токсините (тежки метали, свободни радикали, пестициди), успява да ги привлече поради огромната си площ и след това ги абсорбира. Неговата ефикасност се крие в способността да поема всички настоящи токсини, примеси, тежки метали и други вътрешни замърсители.
Съществува практика, че няма храносмилателно заболяване, което глината да не може да излекува. Тя обогатява и балансира кръвта, привлича и неутрализира отрови в чревния тракт и поглъща лъчение (мобилни телефони, микровълнови печки, рентген, телевизори и облъчени храни). Бентонитът може да елиминира хранителни алергии, хранително отравяне, спастичен колит, вирусни инфекции, стомашни паразити (паразитите не са в състояние да се възпроизведат в присъствието на глина).

Каква е ползата от Бентонита?
– За отстраняването на токсичните вещества в храносмилателната система
– При бактериално хранително отравяне, органична и неорганична токсичност
– За прочистване на дебелото черво и насърчаване на добрия бактериален баланс в червата
– При започване на процеса на детоксикация на черния дроб
– За стимулиране на функциите на черния дроб
– Като част от кратко срочни програми за очистване на организма използвани за насърчаване на добро здраве
– Критична при външно лечение (pelotherapy)
– Премахване на тежки метали и възстановяване от химиотерапия и радиация
– При дългосрочно лечение увеличава Т-клетките и осигурява свободен достъп на кислород в кръвта
– Намаляване на свободните радикали
– Подобряване на функциите на имунната система
– Подобряване на клетъчното дишане
– Подобряване на храносмилателната ефективност

Външна употреба
Бентонитът на прах може да се добавя към водата във ваната за детоксикиране и омекотяване на кожата. Просто добавете няколко супени лъжици бентонит на прах във водата и разбъркайте. Горещата вода ще отвори порите и бентонита ще спомогне за изхвърляне на токсините. Първата баня направете за 10 минути, като при следващите може да увеличите постепенно до 20 минути.

Какво е Псилиум хъск (люспи)?

Псилиумът представлява семена на растението Plantago ovata (вид живовляк). Псилиум люспите са отличен източник на разтворими фибри. Псилиумът е разпространен в Европа, Северна Африка и Азия и е бил използван от векове като слабително и за очистване и поддържането на чревните функции, богат на фибри и на клей. При съвременните диети липсата на фибри в храната може да доведе до много нарушения в храносмилането, като запек и хемороиди и често това е основната причина за много заболявания. Псилиум люспите са от полза при запек и диария и спомагат за поддържането на нормалните чревни функции.
Псилиум люспите са фибри, които не се усвояват в тънкото черво, но частично се разтварят в дебелото черво. Те действат като гъба, която поглъща водата и отпадъците в червата. Това помага да се изчистят токсините и да не остават твърде дълго в дебелото черво. Пшеничните трици, които обикновено приемаме могат да раздразнят чувствителните стени на червата. Псилиум люспите са идеални за чувствителни клетъчни стени. Те са безопасни и се използват от милиони хора по целия свят като естествена алтернатива на слабителните, с които обикновено организма свиква и тяхното действие отслабва.

За какво се използва Псилиума (псилиум люспи)?
– При запек и диария.
– За поддържане на нормално тегло
– За намаляване на апетита и помагат за намаляване на теглото
– За поддържане на по-ниски нива на холестерол в кръвта
– За поддържане на стабилни нива на кръвната захар
– За почистване на червата от токсични вещества.
– За третиране на пептична язва
– При синдром на раздразнено черво (IBS)
– При болест на Крон
– За почистване на дебелото черво
– При профилактика на рак на дебелото черво
– За стабилизиране нивата на кръвната захар

Интересът към псилиума е нараснал в последно време и често се използва като съставка в богати на фибри храни за закуска. Също така е отлична добавка за хора с недостатъчен прием на фибри в следствие от небалансирано хранене, заседнал начин на живот или от възрастта.
IBS: установено е, че разтворимите фибри в псилиум люспите, облекчават симптомите при синдром на раздразнено черво (IBS), чрез увеличаване на броя на изхожданията за седмица, увеличаване обема и теглото на изпражненията и ускоряване на транзитното време. Разтворимите фибри не дразнят стомаха и не драскат лигавицата в сравнение с други фибри и затова са подходящи за хора с IBS или при други възпаления на храносмилателния тракт.
Отслабване: псилиум люспите могат да се използват като част от програма за отслабване. Ако се приемат един час преди хранене с много вода, това дава усещане за пълнота и следователно намалява апетита.
Запек: псилиум люспите са полезно средство при запек, тъй като могат да увеличат движението на червата и да намалят транзитното време на преминаване на храната. За облекчаване на запека псилиума трябва да се приема с много вода, така че влакната да набъбнат с водата и да увеличат перисталтиката на червата.
Диария: псилиум люспите са ефективни и при диария, защото групират изпражненията и намаляват съдържанието на вода. Последните изследвания показват, че те могат да се използват при лечение на възпалителни заболявания на червата, които причиняват диария. За облекчаване на диарията псилиума трябва да се приема с много малко вода, за да могат фибрите да изсмучат излишната течност в червата. Фибрите също така помагат и за почистване и детоксикацията на тежките метали в червата и намаляване на натоварването на черния дроб.


Френска зелена хума (French Green Clay)


Френската зелена хума (глина) се използва за външни козметични процедури, както и за някои вътрешни приложения от практикуващите алтернативна медицина. Тя е била използвана в древен Египет, Гърция и Рим за лечение на различни кожни заболявания и нарушения в храносмилането.
От гледна точка на минералогията, френската зелена глина принадлежи към категорията на глинестите минерали, известни като монтморилонит (montmorillonite/smectite) глини, а другите две големи групи са каолинит (kaolinite) и Illite (Clay-mica, сиво-бял цвят) глини. Глинестите минерали като цяло са важни, защото те съставляват около 40% от обикновените скали наречени шисти и те са основните компоненти на почвата. Монтморилонит глините обикновено са образувани от атмосферни влияния или от промени, произведени в алуминиево-богати минерали чрез загряване и киселинни подпочвени води. Те често се срещат смесени с каолинит глини, които обикновено се използват в керамичната промишленост. Монтморилонит и илит глините са били използвани успешно за премахване от околната среда на тежки метали като олово, кадмий, хром и от промишлени отпадни води. Бентонитът също спада към този вид глини.

Френската зелена глина носи името си от скални кариери, разположени в южната част на Франция. Подобни находища са открити в Китай, Монтана и Уайоминг (Montana and Wyoming). Зеленият цвят на глината идва от комбинацията на железни оксиди и разложена растителна маса, основно водорасли. Сиво зелени глини се считат за по-малко ценни, отколкото тези с по-ярък цвят. Другите компоненти на френската зелена глина известна като монтморилонит са минерали, като магнезий, калций, калий, магнезий, фосфор, цинк, алуминий, силиций, мед, селен и кобалт.
Френската зелена глина се предлага под формата на сух прах за различни цели, както и в предварително смесени сапуни, прахове за лице, и маски за козметични цели. Цената за една опаковка от осем унции (240 гр) глина на прах е в диапазон между $ 4.50 и 11.00 $ в магазините за здравословни храни. Сапуни направени с френски зелена глина са на цена около $ 4,50.

Външна употреба
Френската зелена глина е най-често използвана за козметични цели, отколкото за медицинско лечение. Тя се използва като полезно лечение за стимулиране на кожата и премахване на примеси от епидермиса (най-външния слой на клетките на кожата). Глината работи като абсорбира нечистотиите от клетките на кожата, като причинява мъртвите клетки да се олющят и като стимулира притока на кръв към епидермиса. Тъй като глината изсъхва върху кожата, тя причинява порите да се свият и кожата да се твърди.
Други външни приложения на френската зелена глина включват лапи за лечение на артрит, болки в мускулите и навяхвания, натъртвания, ухапвания от насекоми, ужилвания и леки изгаряния и минерални бани за облекчение от стрес. Някои лекари твърдят, че растителната маса на френската зелена глина има противовъзпалително и антисептично или бактерицидни свойства. Интересно е, че една група от италиански изследователи докладвали през 2002 г., че френският зелен прах (глина) е толкова ефективен, колкото салициловата захар на прах за предотвратяване на инфекция на пъпната връв на новородени.
Лапа от глина: няколко с.л. глина на прах се смесва с достатъчно вода, за да образува гъста каша и се поставя в стъклен съд за два часа. Дебел слой от кашата се намазва върху марля и се налага на засегнатото място. Може да се задържи с лепенка или бинт, зависи къде е засегнатото място. Лапата може да бъде оставена за около 2 часа, но глината не трябва да се оставя да изсъхне. До 6 капки етерично масло от лавандула, лайка, джинджифил, розмарин могат да се добавят по желание. Лапите не трябва да се използват повторно, а да се изхвърлят след употреба.
Минерална баня: Половин чаша зелена глина на прах може да се добави към вана с топла вода за успокоение от слънчево изгаряне или раздразнена кожа, облекчаване на артрит или мускулни болки.

Вътрешна употреба
Препоръчва се за пиене или гаргарата на разтвор от френската зелена глина за прочистване на храносмилателния тракт, при гадене или други стомашни разстройства, при менструални спазми или облекчаване на болки в гърлото. Твърди се, че френската зелена глина абсорбира токсините от стомаха и червата, както и неутрализира радиоактивността в организма. Минералът мед, който се съдържа в зелената глина помага срещу инфекции, кобалтът помага за предотвратяване на анемия, селенът помага на чернодробните функции и забавя процеса на стареене, както и другите минерали възстановят цялостното равновесие на организма.

За прочистване на храносмилателния тракт се разбърква 1 ч.л. глина на прах в 250 мл минерална вода и се оставя да престои една нощ. Сместа може да бъде взета на следващата сутрин или като бистра течност или след разбъркване в комбинацията на глина и вода. Трябва да се взема всяка сутрин в продължение на 21 дни. Лечението се повтаря една седмица след последната доза. Глината смес може да се използва и за облекчаване на менструални болки, като се взема всяка сутрин по време на първите три седмици от цикъла. След започване на цикъла се прилага топла лапа глина на корема сутрин и вечер.
Рецепта за възпалено гърло: прави се гаргара от 1-2 ч.л. глина добавена в чаша солена вода с 1-2 капки етерично масло от розмарин или лавандула. Гаргара може да се прилага по няколко пъти на ден, докато симптомите отминат.

Предпазни мерки и странични ефекти
Препоръчва се френската зелена глина да не се разбърква с метална лъжичка или съхранява в метални контейнери, а да се използват стъклени или керамични съдове и дървени лъжици за бъркалки. Смята се, че глината губи полезните си качества чрез контакт с метал. Вътрешно приета за лечение френската зелена глина може да предизвика запек. Поради тази причина някои лекари препоръчват за пиене сутрин само на водата без утайката на дъното на чашата.
Не са открити взаимодействия със синтетични или билкови лекарства при прием на френска зелена глина. Въпреки това, поради качествата си на адсорбцията френската зелена глина може да неутрализира усвояването на синтетични лекарства.

Важно! Внимавайте при лечение със зелена хума (глина) и прием на синтетични лекарства. Хумата може да неутрализира действието им. Препоръчва се псилиум и бентонит да се приемат най-малко един час преди или след като се приемат всякакви други добавки, като витамини, билки или медикаменти. Най добре е да се приема един час преди хранене или един час след хранене или най-лесният начин да направите това е да приемате сместа като първото нещо сутрин и последното нещо вечер преди лягане. Имайте предвид, че при някои може да има непоносимост поради наличието на алуминий в хумата (бентонит).

Източници на информация:
Dextreit, Raymond. L’argile qui guérit. Memento de médecine naturelle. Paris: éditions de la revue Vivre en harmonie, 1976. Translated into English as The Healing Power of Clay. Geneva, Switzerland: Editions Aquarius, S. A., 1987.
http://www.galleries.com/minerals/SILICATE/Clays.htm
http://www.encyclopedia.com/doc/1G2-3435100321.html
http://www.eytonsearth.org/bentonite-montmorillonite.php

Допълнителна информация за зелена хума (бентонит) и псилиум
Изследователи в Аризона са направили проучване, финансирано от Националния здравен институт и са тествали различни глини от цял свят за да установят антибактериално им действие. Те са открили, че глини от Невада, Орегон и Франция имат способността да убиват метицилин-резистентни Staphylococcus ауреус (Staphylococcus aureus, or MRSA) бактерии. Това е стафилококова инфекция, която е устойчива на антибиотици и потенциално фатална.
Също е доказано, че глината е ефективна при E. Коли (E. Coli) клетки, които причиняват хранителни отравяния. Също така е доказано, че глината унищожава Pseudomonas aeruginosa клетки, които причиняват стомашно-чревни инфекции и инфекции на пикочните пътища.
Тази така наречена кал може да бъде много полезна за вашето здраве. Използвайте я периодично, за да поддържате здравето на храносмилателната си система, за увеличаване на хранителната абсорбция, детоксикиране и дори да се предпазите от опасни бактерии и патогенни вируси.
http://ezinearticles.com/?Bentonite-Clay-Colon-Cleanse&id=2326641

Псилиумът е лаксатив (слабително), Псилиумът е хидрофобен, пихтиест, групиращ агент, който може да увеличи обема на чревното съдържание.
Използван правилно псилиумът може да спре разстройство (диария) или да предотврати запек. Тъй като псилиумът абсорбира вода (хидрофобен, увеличава размера си 8 to14 пъти във вода) може да помогне при диария. Пречистващото действие на псилиума стимулира чревната перисталтика, като по този начин помага за предотвратяване на запек.
Псилиумът увеличава обема на изпражненията, абсорбира токсините, успокоява възпалените тъкани, премахва разлагането и насърчава развитието на приятелски бактерии. Това действие може да спомогне за намаляване на дивертикулит, и дивертикулоза.
Натуропатите вярват, че неправилното хранене води до натрупване на стари фекалии по стените на дебелото черво, които загниват и причиняват самоотравяне на организма.
Псилиумът взет в комбинация с други съставки от същото естество може да се използва за детоксикацията на червата.

Детокс комбинация, потърсете тези съставки:
– Псилиум семена и люспи
– Бентонит глина
– Ябълков пектин
– Ленено семе, спирулина или хлорела
                                                                                                                                                                                                                                                                                    Бряст вътрешната кора (Slippery Elm inner bark)
– Активният въглен (Activated Willow charcoal)
Приемането на вода трябва да се увеличи по време на детоксикация.

Внимание:
Псилиумът не трябва да се приема повече от една седмица, понеже може да причини привличане на власинките на разстояние от тънките черва (власинките са отговорни за усвояване на хранителните вещества в тънкото черво). Може би това ограничение не се отнася за псилиум люспите, понеже не се среща на други сайтове. (бел. от блога)
http://www.theherbprof.com/hrbPsyllium.htm
  Спирулина  съдържа 2000 ензима, богата е на магнезий, както и зекасентин, който изключително добре повлиява зрението. Съдъдържа и фикоцианин, гамалиноленова киселина GLA, бетакаротин, също елиминира тежките метали и радиацията. Съществуват различни видове спирулина както като вид, така и като произход. В целия свят спирулината е призната за продукт от ново поколение, певъзхождащ всички известнии елементи на храненето и медицинските препарати.

А сега накратко и за хлорелата. Най-характерен за нея е растежния фактор, както и богатото съдържание на хлорофил. Хлорофилът има кръвотворен ефект. Хлорела спомага за извеждането на тежки метали от организма, подобрява храносмилането, усвояването и отделянето. Съдържа фибри, които стимулират перисталтиката, спомагат за растежа на полезните за тракта бактерии и за редовното отделяне.

Друга рецепта за приемане на зелена хума (бентонит)
– 1 с.л. бентонит (1:1 бентонит, вода)
– 1 с.л. псилиум люспи,    1 ч.л. спирулина или хлорела                                      
– 2 с.л. олио CaprOil, Innovite (може да се замести със зехтин или друго растително масло)

21 дневна програма за дълбочинна клетъчна детоксикация на тялото!!!

Необходими продукти:

Aлое вера.  ( Barbadensis Miller )

Хлорела, Хуск, Бентонит, Ленено семе, Сок от Нони и Годжи.

Пробиотици,  ацидуфилус, ензими, бифидус, виталфа( алфалипоева киселина), Витамин С + цинк

Точна рецепта и доза може да ви бъде изготвена безплатно от консултанта ни в сайта. Цената на всички продукти за 21 дневна програма за дълбочинна клетъчна детоксикация на тялото излиза около 200лв.

Тази 21 дневна програма за дълбочинна клетъчна детоксикация на тялото я няма никъде в интернет. Тя е разработена с дългогодишни проучвания и опити върху биохимията и реакцията на оздравителният процес в тялото. Допълнителна информация за програмата:  http://nad-dietite.com/?page_id=153

Перуанските папагали знаят по някакъв начин, че трябва да ядат глина, когато са яли през деня отровни плодове. Те се нуждаят от глина по това време на годината когато само отровни плодове са налични за храна.

Благословение и изцеление!

zdraveto-dar-ot-boga.blogspot.com/