ТЕХНИКА ЗА ЕМОЦИОНАЛНА СВОБОДА!

Метафората на Гари Крейг за това как се формират навиците, мирогледа, идеите и предразсъдъците ни за света около нас и как те могат да бъдат променени чрез ТЕС. По-голямата част от текста е превод на написаното от Гари Крейг . ВИЖТЕ ВИДЕОТО В ДЯСНО

Ние живеем в дворец на неограничени възможности.
Той е една вечно разширяваща се структура с многобройни крила, зали и стаи, пълни с радост, щастие и успехи. Стаите и залите на този дворец са отключени и достъпни за всеки, но през по-голямата част от времето повечето от нас избират да обитават само някои от тях. Причината не е в това, че те са ни забранени. Съвсем не! Те са отворени за нас от мига на раждането ни. Просто ние избираме да посещаваме и обитаваме само тези стаи, в които се чувстваме удобно. Заради редица причини ние се водим от усещането, че “не принадлежим” към другите, по-просторни зали. Те са за другите хора. Те са за избранниците, които са по-богати, по-талантливи и по-привилегировани от нас. Ние оставаме в ограниченията на познатото (нашата зона на удобство), и не се впускаме в изследване на неизвестното извън стените (границите) на избраните от нас стаи.
Защо? Защото нашите “мога” и “не мога” са изписани по тези стени и ние им се подчиняваме сякаш те са реални, непроменими, абсолютни законни. Нашите доходи са в права пропорционалност на тези надписи. Същото се отнася и за нашето самочувствие. Всъщност няма страна от живота ни, която да не е повлияна от надписите по тези стени.
Думите, изписани по стените са, разбира се,  метафора на това, което мислим и си казваме. Те представляват мислите, убежденията и предразсъдъците за света, и самите нас, които ние сме натрупали през годините. Много от тях са ни дадени на готово или натрапени от родители, учители, треньори, приятели, доброжелатели, религия, телевизия, книги и безкраен списък други “авторитети” в нашия живот. При по-подробното им разглеждане и преоценка (което ще бъде направено по-нататък) ние можем да установим, че повечето от тях са смехотворни. Но въпреки това, те продължават да ни влияят и спъват напредъка ни.
Всички ние имаме различни думи изписани по нашите стени. Ето защо изглежда, че всеки от нас има различни граници на възможностите си.
Вашите граници са различни от моите защото “истините” и “законите”, написани на вашите стени са различни от “истините” и “законите”, написани на моите. Всъщност, това въобще не са “истини” и “закони”, а просто правила и насоки за справяне с живота, които сме възприели и които сме избрали да следваме, тъй като поради ограничения ни жизнен опит и знания в даден момент, сме решили да повярваме на някого, когото смятаме за по-опитен, знаещ и можещ от нас. Но в същия момент пропускаме да осъзнаем, че е възможно и дори доста вероятно, този “авторитет”  някъде в миналото си да е постъпил по същия начин и да е възприел мнението или виждането по въпроса на някой друг “авторитет”, който от своя страна също е възприел мнението на някой друг за абсолютна и непоклатима истина, и т.н. Много от тези “правила” и “истини”, които са изписани по нашите стени, са илюзорни. Но ние никога не ги подлагаме на съмнение.
Защо ли? Дали защото ни е страх?
Страхуваме се от това, че ако всички тези правила и истини, които сме натрупали през досегашният си живот и на които сме се подчинявали, се окажат неверни, ще изгубим контрол и няма да знаем кои сме, в какъв свят живеем и как да се справяме с живота. Затова, предпочитаме да останем между стените на собственоръчно изградения си затвор, където нещата са установени, точни и ясни. Където има правила и закони и където, макар и да не ни харесва чак толкова много, имаме сигурност. А светът извън стените на комфорта, колкото и примамлив, интересен и обещаващ приключения, неоткрити съкровища и нови вълнения да е, ни плаши повече, отколкото ни привлича. Защото там дебне неизвестното и непознатото. Или както се казва в една българска поговорка- “Стой зло, че без тебе по-зло”. Всъщност, ние сме много често точно в положението на затворник, който е бил дълги години зад решетките и дотолкова е свикнал с живота там, че свободата вече го плаши. Не знае как да се справи с живота на свобода. Не може да се приспособи към света извън стените на затвора и веднъж освободен, той извършва ново престъпление, за да бъде върнат обратно там, където е свикнал, където има правила и закони, покрив, храна и сигурност. Тъжно, но истина.
И така ние оставаме между стените на затвора, изграден от “истини” и “закони”, които други хора са избрали и написали за нас и които ние безпрекусловно следваме и в които безрезервно вярваме. Това не е нужно да е така. Това може да бъде променено.

Всичко написано по-горе ни води до основната концепция, върху която Дворецът на неограничените възможности е изграден. Тя е от огромно значение и е в основата на всички идеи. Тя би трябвало да е татуирана на вътрешната страна на клепачите ви, за да я виждате всеки път когато премигвате J
Истината в нея е неоспорима и в същия момент е толкова неусетна, че ние имаме склонността да я пренебрегваме постоянно.
Ето я и нея:

Ние постоянно се консултираме с надписите по нашите стени.

Надписите по стените ни са нашият най-изявен съветник и ние се консултираме с него през цялото време. И защо не? Те представляват целия ни жизнен опит. Те съдържат всички наши “това се прави така”, всички “мога това” и “не мога това”, всички “трябва” и “не трябва”, всички “бива” и “не бива”, както и всички правила на морала, приемливото поведение в обществото и честната игра. Те съдържат нашите успехи, неуспехи, слаби и силни страни, нашата представа за добро и зло, нашите предразсъдъци и оценки. Всичко е там – всичко, което смятаме за истина – записано на нашите стени.
Те са тези, които ни учат, че, когато сме на гости, трябва да се държим по определен начин, или че за определени събития трябва да се обличаме с  джинси, а при други с костюм или официална рокля. Те са тези, които ни казват как да си ядем супата и какви звуци да издаваме или не след като сме я изяли
J
Ние постоянно се обръщаме към надписите по стените ни, за да ни кажат какво да правим и как да го направим, какво е възможно и какво не. Те са “истината” за нас – такава, каквато са ни научили, че е. Те ни казват какви са нашите възможности и ограничения.
Но често те си противоречат. Например, по отношение на парите, те може да ни казват: “Това е Америка – страната на неограничените възможности – ти можеш да постигнеш всичко тук” и от друга страна да ни казват:
1.Ти си твърде млад/а или стар/а за това
2.Не си достатъчно образован/а
3.Ти си жена, а това е мъжки свят
4.Ти си от малцинствата
5.Хората, които рискуват свършват разорени или в затвора
6.За да успееш, трябва да имаш връзки, а ти ги нямаш
7.Никой не е забогатял по честен път. За да забогатееш, трябва да лъжеш и мамиш.

Този въображаем списък от ограничения може да бъде продължен до безкрайност, разбира се. Записани ли са някои от изброените по-горе и на вашите стени? Ако вярвате на някои от тях или ако някои от тях ви се струват правдоподобни, аз мисля че сте се обзавели с едно много скъпо ограничение. А това изобщо не ви е необходимо.
Няма нищо добро или лошо, като даденост, относно парите. Те могат да бъдат използвани, за да се създадат оръжия за масово поразяване, да се финансира война или за създаване на лекарства и за закупуване на храна и дрехи за бедстващите хора по света. Ние можем да поставим собствени бариери пред тях или да им позволим да се влеят в живота ни като израз на нашето рождено право на богатство. Това се диктува и предопределя от надписите “мога”и “не мога” на нашите финансови стени.
В бъдеще ТЕС ще бъде използвана постоянно в спорта, бизнеса, учебните заведения, духовното развитие и всички области на човешките постижения и прогрес. Това е неизбежно. Във връзка с това, лечителите имат нужда от разширяване на мирогледа и излизане от рамките на общоприетите форми на лечение. Само освобождавайки себе си от оковите на емоциите, те ще бъдат в състояние да помагат на клиентите си да се издигнат от подземията до кулите на Двореца на неограничените възможности. Лечителят би трябвало да води чрез личен пример. Какъв по-добър начин да учите другите на радост, щастие, здраве, богатство и емоционална свобода от това вие самите да сте постигнали високи нива в тях.

Описание за ТЕС натисни ТУК

АКО Изучете  старателно и прилагате ТЕС върху себе си и
околните и е много вероятно да получите непосредствени и значителни
резултати. Това обещава ТЕС и вие много лесно ще го разберете при
правилното приложение на техниката. Ще се натъкнете също така и на
случаи, когато ще срещнете трудности и ще се питате…..
“Защо не се получава резултат при този случай?” или
“Защо тази техника работи при всеки друг но не и при мен?” или
“Защо при някои случаи резултатите изглеждат трайни, а само временни
при други?”
или….или….или…
Всички тези въпроси имат отговори, но те не могат да бъдат намерени от Вас.   Те се получават с по-детайлно обучение и натрупване на опит.
Така е например и при начинаещия хирург, който може да научи много от книгите, но след това е необходимо да наблюдава целия процес при тези, които вече са го овладяли до съвършенство. И при ТЕС има изкуство на прилагане, което диетолог Огнян Симеонов е демонстрирал в много семинари и свободно пуснати видеоматериали показващи техника за емоционална свобода.  Тези, които биха желали да развият това изкуство, ще се нуждаят от допълнително обучение.

Може и лично да се свържете с диетолог Огнян Симеонов или да си изберете някой ТЕС консултант от БАРЕП или друг консултант по ТЕС (техника за емоционална свобода)