Липозомен Витамин С

Липозомен Витамин С и забележителните ползи за здравето. 

Liposomal Vitamin C | Lypo-Spheric Vitamin C Supplements. Предимствата на липозомния витамин С:  Витамин С е един от най-широко признатите и използвани антиоксиданти в света. Този антиоксидант играе ключова роля в подпомагането на имунната система , ставите и артериите да се лекуват и да функционират правилно. Липозомният витамин С е технологичен пробив в усвояването на хранителни вещества и предлага невероятни ползи за здравето. Голяма част от нашата физиология се основава на движението на електрони от едно съединение в друго. Нестабилните молекули, в които липсва електронен, се наричат ​​свободни радикали и те са катаболични за организма. Тези свободни радикали се формират в цикъл, наречен оксидативен стрес, който създава увреждане и нестабилност в клетките, тъканите и органите в организма. Витамин С е антиоксидант, който действа като дарява електрона, за да неутрализира свободните радикали и да възстанови мира и хармонията на тялото. 
Ползите за здравето на витамин С: Витамин С играе важна роля в здравето и функцията на имунните клетки. Белите кръвни клетки зависят от витамин С, за да оцелеят и да издържат на атаката на патогени и свободни радикали. Витамин С също играе важна роля като антихистамин и намалява възпалителните състояния, свързани с настинки, треска, грип и алергии . Витамин С също играе важна роля в производството на колаген, който е основен компонент на сухожилията, костите, дисковете, сухожилията и кожата. Установено е, че високата доза витамин С подобрява лечебния процес на изгаряния, разфасовки, рани, навяхвания и начупени кости . Също така е изключително важно за здравето на очите и много експерти смятат, че едва 1000 mg липозомен витамин С дневно могат да спрат катаракта.

Витамин С и рак: Екологичните токсини увреждат клетките и вътреклетъчните органели, водещи до променен клетъчен метаболизъм и генетични мутации. Витамин С има мощни антиоксидантни свойства, които предпазват от оксидативния стрес срещу клетката. Високите дози витамин С са още по-важни, когато в тялото вече съществуват големи ракови заболявания. Орален витамин С не директно атакува рака, но помага да се запази силната имунна система и да я овладеете, за да унищожите рака.   IV дозировката на витамин С действа като про-оксидант, който образува водороден прекис и действа като химиотерапевтичен тип агент, който унищожава образуването на ракови клетки. Липозомният витамин С действа, за да предотврати оксидативния стрес, който променя вътреклетъчните органели и генетичните мутации.  Той също така действа, за да предотврати хроничното възпаление, което позволява на мутантните клетки да се развиват в бързо растящи тумори на рака. Това никога не трябва да се използва самостоятелно като ракова терапия, а като добавка във връзка с пълноправен естествен или традиционен медицински протокол. Витамин С и сърдечно заболяване:                                                                                                                Витамин С помага за защита на артериалните стени в тялото. Кръвоносните съдове, които са най-важни и под най-висок стрес, са коронарните артерии, които захранват сърдечния мускул. Витамин С спомага за намаляване на инфекциите и другите форми на оксидативен стрес, които засягат тези кръвоносни съдове . Той също така предотвратява окисляването на холестерола в кръвния поток. Витамин С подобрява също белодробната функция и цялостната оксигенация в организма. Астматиците са склонни да имат по-голяма нужда от витамин С и дози от 2000 mg на ден намаляват производството на хистамин и белодробно възпаление на организма .  Витамин С подобрява стабилността на кръвната захар, което е особено важно за хората със сърдечни заболявания и диабет. Когато кръвната захар е повишена и не се контролира правилно в тялото, захарните молекули се свързват с протеините в тялото и образуват усъвършенствани гликолитични крайни продукти (AGE’s). Тези AGE създават неравномерни количества оксидативен стрес в организма. Дозировка от 1000 до 3000 mg дневно води до образуване на AGE и подобрява кръвообращението и оксигенацията на тъканите.   
Най-добра система за доставка на витамин С: Голяма част от нашата биологична химия се основава на водата и разтворимостта на мазнините. Точно както водата и маслото не се смесват, има предизвикателства, свързани с въвеждането на водоразтворимо хранително вещество в матрица, разтворима в мазнините, като например клетъчните мембрани. Тази несъвместимост води до по-ниски нива на поглъщане и използване на хранителни вещества в клетката.  Витамин С е водоразтворим витамин и не взаимодейства особено ефективно с клетъчната мембранна стена, която се състои от мастни киселини. Прогнозите са, че приемът на орален витамин С има 20% скорост на абсорбция в кръвния поток, а останалите 80% се акумулират в дебелото черво. Приемането на орален витамин С се свързва и с неприятни храносмилателни оплаквания като спазми и диария, тъй като те привличат вода в дебелото черво.
 Какви са липозомите: Липозомите са малки „нано-размери“ мастно разтворими носители за пренасяне на хранителни вещества в клетките на тялото. Д-р Алек Банам, хематолог в Бабрахамския институт в Кеймбридж, Великобритания, откри липозомната технология. „Липо“ е гръцки за мазнини, докато „сома“ означава тяло. Това са двойни слоеве мастни материали, които са подобни на фосфолипидния двуслой на клетъчните мембрани в тялото. Липозомният витамин С е опакован като телесна клетка, така че преминава през храносмилателната бариера и доставя хранителната съставка директно в кръвния поток. Това е много по-висока скорост на абсорбция, като над 90% от клетките се къпят във витамин С. Това дори е много по-високо от IV витамин С, което е скъпа, но ефективна процедура, която се извършва доста често в болници и алтернативни клиники. 
Пример от практиката показва мощни ефекти:  Новозеландският млекопроизводител Алан Смит има чудодейно възстановяване от кома, предизвикана от левкемия и тежка двойна белодробна пневмония. Лекарите бяха готови да го отпишат, когато семейството ги помоли да опитат с висока доза витамин С. Алън започна да показва положителни резултати, след като лекарите подадоха 50-100 грама  витамин С. За съжаление, лекарите в болницата, които са били сравнително необразовани във витамин С, са загрижени за всякакви възможни усложнения с високата доза  витамин С. Те пускат дозата до 2 грама витамин С и Алън започва отново да се бори за оцеляване. Семейството му започва да му дава 6 грама орален липозомен витамин С и в рамките на седмица  е изписан от болницата в добро здраве.                  Витамин С срещу липозомален:   Някои експерти в областта на витамин С, като молекулярният биолог Проф. д-р Томас Леви, твърдят, че 6 грама липозомен витамин С са еквивалентни на 50 грама интравенозен витамин С  Интравенозният витамин С повишава значително нивата на витамин С в кръвта, но без липозомната мембрана този водоразтворим витамин С не може ефективно да проникне в клетъчната мембрана.                                                       Оралния витамин С действа като антиоксидант за намаляване на оксидативния стрес в организма . Интравенозният витамин С е про-оксидант, който помага да се произвежда водороден пероксид, който е насочен към раковите клетки, докато нормалните клетки остават невредими. Така че има големи ползи при напреднали пациенти с рак. Клетъчната мембрана блокира по-голямата част от витамин С, който е в кръвта, да попадне в клетката. Липозомната мембрана е в състояние да се слее със същия материал и конфигурация, която се намира на клетъчните стени. Това води до по-ниска минимална необходима доза и спестява огромно количество пари и стрес за потребителя.                                               Интравенозното лечение с витамин С струва между 200-250лв. на една процедура. Отнема около два часа. Една дневна доза от 6 мл липозомален витамин С струва по-малко от 1 лв на процедура и не отнема време. Тя не изисква лекар или игли и е много лесна за употреба, тъй като всички сме запознати с поглъщане на хапче.
Липозомни протоколи:   За индивид без големи симптоми или диагноза, който иска добро общо здраве е необходимо 1-2 грама е оптимално Вземете 1000 mg 1-2 пъти дневно.                                               Екстремен спортист или физическо лице с основни здравословни предизвикателства:  4-6 грама е оптимално Вземете 2 000 мг 2-3 пъти дневно.   Екстремна болест – Късна инфекция, рак, сърдечно-съдови заболявания и др. 8-12 грама е оптимално Вземете 4000 mg 2-3 пъти дневно.  Ако се приеме максимална доза липозомен витамин С и забележите някакви усложнения (като високо или ниско кръвно налягане, замайване, гадене, спазми, диария и т.н.) опитайте да намалите долната доза и спазвайте протокола.
Противопоказания:  Едно от противопоказанията при употреба на витамин С е дефицит на глюкоза-6-фосфат дехидрогеназа (G6PD). Това е наследено състояние, при което индивидът няма ензим G6PD. G6PD помага на организма да функционира нормално и много високи дози витамин С вливане или много високи дози липозомален витамин D има рядка възможност да предизвика хемолитична анемия.  Другите противопоказания включват алергени към липозомните съединения като слънчогледовия лецитин, както е обсъдено тук. Лица, които са бременни, малки деца и приемат лекарства за разреждане на кръвта, трябва да използват по-малки дози. Винаги е препоръчително да обсъдите терапията с витамин С с Вашия лекар преди да започнете, въпреки че повечето лекари имат много малък опит с това.   Хората с високите нива на желязо трябва да разберат, че витамин С увеличава усвояването на желязо в тялото, особено в сърцето, където може да причини проблеми. Нивата на феритин в идеалния случай трябва да бъдат по-малки от 80 и насищането с трансферин трябва да бъде по-малко от 40%. Ако сте над тези нива е добре да дарите кръв. Също така, изчакайте 2-3 часа след като вземете липозомния витамин С, преди да ядете червено месо или нещо друго, което е с високо съдържание на  желязо.
Правилен протокол:     ПЕТ сканирането обикновено е водещ. Ако РЕТ е положителен, туморът обикновено реагира на витамин С. Ако PET е отрицателен, но има активен тумор, витамин С е по-малко ефективен в повечето случаи. Терапията с витамин С работи най-добре в ранните етапи на рака, когато се използва заедно с химиотерапия, радиация или алтернативни методи. Той не е предназначен за самостоятелно лечение или за лечение на  късните стадии на рак. В този случай няма да навреди ако приемате максималният протокол. Лечението може да бъде с максимална доза и проследяване от запознат с това лечение лекар.  Въпреки това, когато се обмисля множеството ползи, свързани с пероралната липозомна добавка на витамин С и разходите, свързани с получаване на ПЕТ сканиране, човек може да избере просто да приема добавката на витамин С. Най-лошото е, че може да няма голямо влияние върху конкретния тумор, но да подобри всички други телесни системи. Нейният ефект ще се отрази оздравително на цялото човешко тяло с прием на липозомния витамин С.                  Препоръчвам Липо-сферичен витамин С, който можете да получите тук

Източници:                                                      

1. Shaik-Dasthagirisaheb YB, Varvara G, Murmura G, Saggini A, Карафа А, Antinolfi Р, Tete ‘S, Tripodi D, Conti F, Cianchetti E, Toniato E, Rosati M, Speranza L, Pantalone A, Saggini R, Tei M, Speziali A, Conti Р, Theoharides TC, Pandolfi F. Ролята на витамините D, E и C в имунитет и възпаление. J Biol Regul Homeost агенти. 2013 април-юни; 27 (2): 291-5. PMID: 23830380                                   

2. Banerjee D, Kaul D. Комбинираната инхалационна и орална добавка на аскорбинова киселина може да предотврати аварийна ситуация при грипна пандемия: хипотеза. Хранене. 2010 Яну; 26 (1): 128-32. PMID: 20005468                     

 3. Конуей FJ, Talwar D, McMillan DC. Връзката между острите промени в системния възпалителен отговор и плазмената аскорбинова киселина, алфа-токоферола и липидната пероксидация след елективна хип-артропластика. Clin Nutr. 2014 Юли 10. PMID: 25048713                                                

  4. Kim B, Choi KM, Yim HS, Lee MG. Аскорбиновата киселина подобрява адипогенезата на 3T3-L1 миши преадипоцити чрез диференциална експресия на колагени. Lipids Health Dis. 2013 декември 11; 12: 182. PMID: 24325571                 

5. Ahmad M, Ansari MN, Alam A, Khan TH. Оралната доза от екстракти от цитрусова кора стимулира възстановяването на рани при диабетни плъхове. Pak J Biol Sci. 2013 октомври 15; 16 (20): 1086-94. PMID: 24506007                                 

6. Lam PL, Kok SH, Bian ZX, Lam KH, Gambari R, Lee KK, Chui CH. Защитена с микрокапсулирана l-аскорбинова киселина за прилагане на пролиферация на човешки епителни HaCaT клетки. J Microencapsul. 2014; 31 (8): 754-8. PMID: 24963963                     

7. Sangani R, Naime M, Zakhary I, Ahmad S, Chutkan N, Zhu A, Ha Y, Hamrick M, Isales C, Elsalanty M, Smith S, Liou GI, Fulzele S. Регулиране на транспортер на витамин С в тип 1 диабетна мишка, кост и костен мозък. Exp Мол Патол. 2013 Dec; 95 (3): 298-306. PMID: 23999113                                                                           

8. Allampallam K, Chakraborty J, Robinson J. Ефект на аскорбиновата киселина и растежни фактори върху колагеновия метаболизъм на клетките на флексор ретинакулума от индивиди със и без синдром на карпалния тунел. J Occup Environ Med. 2000 Mar; 42 (3): 251-9. PMID: 10738704                                                          

9. Sorice A, Guerriero E, Capone F, Colonna G, Castello G, Costantini S. Аскорбинова киселина: нейната роля в имунната система и хроничните възпалителни заболявания. Mini Rev Med Chem. 2014 Май; 14 (5): 444-52. PMID: 24766384                            ;

10. Yiang GT, Chou PL, Hung YT, Chen JN, Chang WJ, Yu YL, Wei CW. Витамин С повишава противораковата активност в Hep3B хепатоцелуларните карциномни клетки, третирани с метотрексат. Oncol Rep. 2014 Sep; 32 (3): 1057-63. PMID: 24969544                    

11. Boyacioglu M, Sekkin S, Kum C, Korkmaz D, Kiral F, Yalinkilinc HS, AkMo, Akar F. Защитните ефекти на витамин С върху увреждането на ДНК, антиоксидантните защити и хистопатологията на аортата при плъхове, индуцирани от хронична хиперхомоцистенемия. Exp Toxicol Pathol. 2014 декември 66 (9-10): 407-13. PMID: 25043728             

12. McRae MP. Добавянето на витамин С понижава серумен липопротеин с ниска плътност холестерол и триглицериди: мета-анализ на 13 рандомизирани контролирани проучвания. Вестник на Chiropractic медицина. 2008; 7 (2): 48-58.                                

13. Ромей I, Синер-Мондж JJ, Рамирес-Агилар М, Тъллес-Роджо ММ, Морено-Мачис Н, Рейес-Руиз НИ, Дел Рио-Наваро BE, Руиз-Наваро МХ, Хеч Г, Слейд Р, Хернандес-Авила М. Антиоксидантна добавка и белодробни функции при деца с астма, изложени на високи нива на замърсители на въздуха. Am J Respir Crit Care Med. 2002 Sep 1; 166 (5): 703-9. PMID: 12204869                           

14. UMMC – Астматичен линк тук                                                       

 15. Връзка с микроелементния информационен център тук

Липозомна форма на Витамин С може да поръчате от сайта ни с предварително запитване на консултанта ни диетолог Огнян Симеонов или на посочените телефони.

Цена 11 лв. за 50 мл.