Глината – източник на красота

Синя глина

Синята глина е подходяща за мазна кожа. Тя подобрява обмена на веществата, почиства и дезинфекцира, облекчава възпаленията, предотвратява появата на пъпки и елиминира мазния блясък.

Маските от синя глина обаче могат да бъдат от полза и на дамите с кожа от смесен тип. Нанесена върху проблемните участъци, отличаващи се с повишена мазност, тази глина ще изравни състоянието на кожата на лицето.

Синята глина помага и за изглаждане на мимическите бръчици, но за съжаление не може да се пребори с по-дълбоките такива.

През летните месеци синята глина ще ви отърве от пигментните петна и луничките.

Освен това този вид глина подхранва кожата с калий, магнезий, азот, фосфат и радий.

Черна глина
Черната глина е подходяща за всички типове кожа, но е най-ефективна при проблеми с мазна кожа. Маските от черна глина свиват порите, почистват кожата и отстраняват мазния блясък.

Ако не можете да се преборите с целулита и мастните натрупвания, можете да си правите компреси с черна глина на проблемните участъци. Тези процедури могат да се правят и в домашни условия.

Черната глина се отличава с едно свое уникално свойство – тя бързо прочиства кожата от токсините, затова козметиците ви съветват ежедневно да си правите бързи маски преди вечерния душ, за да може да си почине кожата ви през нощта.

Черната глина съдържа калций, магнезий, желязо, стронций и кварц.

Жълта глина
Жълтата глина е незаменимо средство при мазна кожа. Редовните маски с нея ще отстранят мазния блясък, ще свият порите и ще нормализират процесите на регенерация на клетките. Жълтата глина повлиява добре възпаленията по кожата, тонизира я и й придава здрав и цветущ вид.

С помощта на жълтата глина можете да се отървете и от омразния целулит. Редовните компреси непременно ще имат ефект и краката ви ще станат много по-привлекателни.

Зелена глина
Зелената глина подобрява структурата на кожата, минимализира активността на мастните жлези, свива порите, отстранява мазния блясък и се бори с възпалителните процеси. Затова този тип глина се препоръчва на дамите, които имат проблем с пъпки и акне.

Маската от зелена глина подхранва кожата с вещества като цинк, сребро, калций и мед.

Бяла глина
Бялата глина се препоръчва при мазен и смесен тип кожа. Тя подсушава, отстранява мазния блясък, намалява възпаленията и обривите и подобрява цвета на лицето. Към уникалните й свойства спада и стягането на овала на лицето. Благотворното й действие ще стане видимо обаче само при не твърде напреднали в развитието си проблеми. Бялата глина има и избелващи свойства.

Червена глина
Червената глина ще ви помогне да върнете младостта на повяхваща кожа. Маските с този тип глина се отличават с това, че подхранват всяка една клетка с живителен кислород. Така се подобрява кръвообращението, а клетките започват да се подмладяват много по-активно. Освен това червената козметична глина премахва сърбежите и раздразненията и изчиства капилярните „мрежи“ по лицето (купероза).

Розова глина

Розовата глина се получава при смесване на червена и бяла глина. Тя стяга овала на лицето, подмладява кожата и я прави по-здрава. Заглажда мимическите бръчици, особено ситните лъчевидни бръчици под очите. Подходяща е за всички типове кожа.