Балсам Алтайский букет – грижа за щитовидната жлеза

Балсам «Алтайский букет»  Съдейства за нормалното функциониране на щитовидната жлеза

 Природата се грижи за нас, давайки ни мощен биологичен щит – щитовидната жлеза. Тя осигурява нормалното функциониране на организма като цяло и преди  всичко, играе важна роля във функционирането на имунната система. Щитовидната жлеза отговаря за производство на хормоните, определеното равнище на които е толкова необходимо за  човещкия живот. Хормони на щитовидната жлеза участват в регулацията на повечето органи в нашия организъм. От тях се нуждаят всички тъкани и всяка една клетка. Просто казано, те са от съществено значение и без тях нашето съществуване би било невъзможно. Можем да кажем, че от хормоните, които произвежда щитовидната жлеза, до голяма степен зависят и защитните функции на организма. Ако се произвеждат повече или по малко хормони, това създава  сътресения, които водят до заболявания.

Заболяванията на щитовидната жлеза са много разпространени. На земята практически един от всеки трима има проблеми с щитовидната жлеза, определяни като незначителни. Често до заболявания водят външни фактори, като например климат,стрес, различни видове инфекции, липса на йод в околната среда и др.. Лекарите смятат, че най-силно изложени на заболявания на щитовидната жлеза са жените, като последиците при тях могат да бъдат много тежки. Дисфункция на щитовидната жлеза оказва влияние върху зачеването на детето и неговото износване. Много често, жените които не могат да заченат, опитвайки се да се справят с проблема, същевременно търсят причината в неправилната посока. Дълги години те страдат, без да знаят, че причината на безплодието е неправилното функциониране на щитовидната жлеза.

Днес има различни методи за лечение на щитовидната жлеза. Въпреки това болестта е много по-лесно и по-евтино да се предотврати, отколкото да се лекува. Балсам «Алтайский букет» За щитоведната жлеза се препоръчва като помощно средство, за осигуряване на нормалното фунциониране на щитовидната жлеза.

Балсамaза щитовидната жлеза  е произведен по уникална авторска технология и няма аналог в света. За създаването са  използвани само висококачествени суровини – билки, растящи в екологично чисти райони на Алтай. Алтай се смята за център на балсамоваренето, чиято природа е създадена да твори чудеса, дарявайки изцеление на душата и тялото. Точно тук, сред горите, в специфичен микроклимат, попивайки най-чистата влага, растат над 2 000 вида растения, голяма част от които притежава уникални целебни свойства.

В състава на балсама «Алтайский букет» За щитовидната жлезаима билкибрани във високопланински райони на Алтай, които оказват изключително благоприятно въздействие на щитовидната жлеза:

ВодораслитеLaminaria нормализират функциите на щитовидната жлеза, ефективни са за профилактика и лечение на заболявания на щитовидната жлеза, особено за ендемична гуша; съдържат голямо количество йод, свързан с органични молекули и добре се усвоява от организъма..

Плодовете на глог съдържат флавоноиди, каротин, пектин, фруктоза, огранични киселини, в това число аскорбинова. Глогът подпомага бързото нормализиране на функцията на щитовидната жлеза, облекчава умственна и физическа умора.

Екстракт Златен корен / Златовръх/ Rhodiola Roseaактивира функцията на щитовидната жлеза, подобрява физическите и умствените способности, добър стимулант при преумора, има положителен ефект върху организма при функционални разстройства на централна нервна система, хипотония.

Екстракт от Риганима успокояващо и нормализиращо действие на хормоналния баланспомага при повишена тревожност, безсъние и депресия. Елиминира фиброза на щитовидната жлеза.

Екстракт от корените на валерианотдавна и много успешно се използват при лечение на заболявания на щитовидната жлеза.Билката има многостранно действие върху организма и намалява възбудимостта на централната нервна система.

Балсам «Алтайский букет» За щитовидната жлеза не съдържа изкуствени оцветители и консерванти. Високото качество на продукта е потвърдено от санитарно-епидемиологични заключения и сертификати за съответствие. Натуралните растителни екстракти, влизащи в състава на продукта,  му придават  богат, наситен вкус и нежен аромат.

Може да се приема за всички проблеми с щитовидната жлеза за ХАШИМОТО (хипо и хиперфункция)

Препоръчва се 3 пъти дневно по 2 супени лъжици. Приема  се с чай или вода.

Можете да закупите тук