0 продукта
(0.00 лв)
МЕНЮ

Категории
Гимнема


Цена: 28.00 лв.
Съдържание в 3 капсули:

* Гимнема (сух екстракт): 780 мг.

* Гимнема (листа): 150 мг.

Приложение: облекчава симптомите на диабет, намалява нивото на кръвната захар, намалява резорбцията на глюкоза в червата.

Дозировка:
  • по 1 капсула 2 пъти на ден за предпочитане с храна.
  • при по- тежки случаи - по 1 капсула 3 пъти на ден в първите дни до регулиране на показателите на кръвната захар.
                      

Размер: 310 мг.

Растението гимнема прилича на лозата и се увива около дървета и храсти. То расте в тропическите гори на Централна и Южна Индия и в някои части от Африка. Още преди 2000 години билкарите в Индия използвали листата му за лечение на диабет.
На индуски думата “gumar” означава  „разрушител на захарта”, което подсказва основната употреба на билката в традиционната индийска медицина. Тя е известна и с името „рог на овен”. В Европа гимнемата е позната сравнително отскоро, но екстрактите от корена и листата й са широко използвани, както в индийската, така и в австралийската, японската и виетнамската народна медицина. Коренът й се е използвал при ухапване от змия, запек, стомашни оплаквания, задържане на течности, както и при чернодробни заболявания.
Гимнема потиска усещането за сладост и желанието за консумиране на сладки продукти, което я превръща в ефективно средство за намаляване на теглото. Изследователи в Индия установяват, че лечение с алкохолен извлек от листата на билката в продължение на 3 седмици води до понижаване на  кръвната захар и повишаване на инсулина в плазмата. Той намалява също така и образуването на свободни радикали в плазмата на болни от диабет. Стига се до извода, че екстрактът от листа на гимнема  има антихиперглимичен и антипероксиден ефект. Намаляването на отпадните продукти, наречени липидни пероксиди и увеличаването на антиоксиданта глутатион, аскорбиновата киселина  (витамин С) и алфа-токоферола (витамин Е), са доказателство за антиоксидантното му действие.
Изследване показва, че гимнема потиска покачването на нивото на глюкозата, чрез възпрепятстване на нейното усвояване в червата. Формата на молекулите на гимнема наподобяват тези на глюкозата, което позволява тя да насити клетъчните рецептори в лигавицата на червата. Това предотвратява абсорбирането на захарните молекули по време на храносмилането.
Националната Медицинска Библиотека и Националните институти по здравеопазване на САЩ посочват научни доказателства за полезния ефект на билката при  контролирането на нивата на кръвната захар при хора със захарен диабет тип1 и тип 2.
Клинични тестове показват, че гимнема подобрява способността на организма да преработва липидите. Билката оказва здравословен ефект върху организма при прием на храна с високо съдържание на липиди. Техният липиден метаболизъм се подобрява, нивата на серумния им холестерол се понижават, общият брой на триглицеридите им спада.
Поради подчертаното си анти-диабетично действие, съвременната медицина я използва преди всичко като помощно средство при лечението на диабет и при инфекции на пикочните пътища, алергии, анемия, хиперактивност, за регулиране на холестерола и теглото. Притежава изразен антивирусен ефект.
В днешно време, приемането на хранителни добавки от гимнема е прекрасен начин да се преборите с голяма част от здравословните си проблеми.

Още информация: http://bilkolechenie.net/news_detailed.php?id=225Категории


Copyright ©2011 bilkolechenie.net All rights reserved