0 продукта
(0.00 лв)
МЕНЮ

Категории
Полезно

Липозомен Витамин С


Липозомен Витамин С и забележителните ползи за здравето.     

Liposomal Vitamin C | Lypo-Spheric Vitamin C Supplements. Предимствата на липозомния витамин С:  Витамин С е един от най-широко признатите и използвани антиоксиданти в света. Този антиоксидант играе ключова роля в подпомагането на имунната система , ставите и артериите да се лекуват и да функционират правилно. Липозомният витамин С е технологичен пробив в усвояването на хранителни вещества и предлага невероятни ползи за здравето. Голяма част от нашата физиология се основава на движението на електрони от едно съединение в друго. Нестабилните молекули, в които липсва електронен, се наричат ​​свободни радикали и те са катаболични за организма. Тези свободни радикали се формират в цикъл, наречен оксидативен стрес, който създава увреждане и нестабилност в клетките, тъканите и органите в организма. Витамин С е антиоксидант, който действа като дарява електрона, за да неутрализира свободните радикали и да възстанови мира и хармонията на тялото.      

      Ползите за здравето на витамин С: Витамин С играе важна роля в здравето и функцията на имунните клетки. Белите кръвни клетки зависят от витамин С, за да оцелеят и да издържат на атаката на патогени и свободни радикали. Витамин С също играе важна роля като антихистамин и намалява възпалителните състояния, свързани с настинки, треска, грип и алергии . Витамин С също играе важна роля в производството на колаген, който е основен компонент на сухожилията, костите, дисковете, сухожилията и кожата. Установено е, че високата доза витамин С подобрява лечебния процес на изгаряния, разфасовки, рани, навяхвания и начупени кости . Също така е изключително важно за здравето на очите и много експерти смятат, че едва 1000 mg липозомен витамин С дневно могат да спрат катаракта.

Витамин С и рак: Екологичните токсини увреждат клетките и вътреклетъчните органели, водещи до променен клетъчен метаболизъм и генетични мутации. Витамин С има мощни антиоксидантни свойства, които предпазват от оксидативния стрес срещу клетката. Високите дози витамин С са още по-важни, когато в тялото вече съществуват големи ракови заболявания. Орален витамин С не директно атакува рака, но помага да се запази силната имунна система и да я овладеете, за да унищожите рака.   IV дозировката на витамин С действа като про-оксидант, който образува водороден прекис и действа като химиотерапевтичен тип агент, който унищожава образуването на ракови клетки. Липозомният витамин С действа, за да предотврати оксидативния стрес, който променя вътреклетъчните органели и генетичните мутации.  Той също така действа, за да предотврати хроничното възпаление, което позволява на мутантните клетки да се развиват в бързо растящи тумори на рака. Това никога не трябва да се използва самостоятелно като ракова терапия, а като добавка във връзка с пълноправен естествен или традиционен медицински протокол. Витамин С и сърдечно заболяване:                                                                                                                Витамин С помага за защита на артериалните стени в тялото. Кръвоносните съдове, които са най-важни и под най-висок стрес, са коронарните артерии, които захранват сърдечния мускул. Витамин С спомага за намаляване на инфекциите и другите форми на оксидативен стрес, които засягат тези кръвоносни съдове . Той също така предотвратява окисляването на холестерола в кръвния поток. Витамин С подобрява също белодробната функция и цялостната оксигенация в организма. Астматиците са склонни да имат по-голяма нужда от витамин С и дози от 2000 mg на ден намаляват производството на хистамин и белодробно възпаление на организма .  Витамин С подобрява стабилността на кръвната захар, което е особено важно за хората със сърдечни заболявания и диабет. Когато кръвната захар е повишена и не се контролира правилно в тялото, захарните молекули се свързват с протеините в тялото и образуват усъвършенствани гликолитични крайни продукти (AGE's). Тези AGE създават неравномерни количества оксидативен стрес в организма. Дозировка от 1000 до 3000 mg дневно води до образуване на AGE и подобрява кръвообращението и оксигенацията на тъканите.   

                                               

Най-добра система за доставка на витамин С: Голяма част от нашата биологична химия се основава на водата и разтворимостта на мазнините. Точно както водата и маслото не се смесват, има предизвикателства, свързани с въвеждането на водоразтворимо хранително вещество в матрица, разтворима в мазнините, като например клетъчните мембрани. Тази несъвместимост води до по-ниски нива на поглъщане и използване на хранителни вещества в клетката.  Витамин С е водоразтворим витамин и не взаимодейства особено ефективно с клетъчната мембранна стена, която се състои от мастни киселини. Прогнозите са, че приемът на орален витамин С има 20% скорост на абсорбция в кръвния поток, а останалите 80% се акумулират в дебелото черво. Приемането на орален витамин С се свързва и с неприятни храносмилателни оплаквания като спазми и диария, тъй като те привличат вода в дебелото черво.

 Какви са липозомите: Липозомите са малки "нано-размери" мастно разтворими носители за пренасяне на хранителни вещества в клетките на тялото. Д-р Алек Банам, хематолог в Бабрахамския институт в Кеймбридж, Великобритания, откри липозомната технология. "Липо" е гръцки за мазнини, докато "сома" означава тяло. Това са двойни слоеве мастни материали, които са подобни на фосфолипидния двуслой на клетъчните мембрани в тялото. Липозомният витамин С е опакован като телесна клетка, така че преминава през храносмилателната бариера и доставя хранителната съставка директно в кръвния поток. Това е много по-висока скорост на абсорбция, като над 90% от клетките се къпят във витамин С. Това дори е много по-високо от IV витамин С, което е скъпа, но ефективна процедура, която се извършва доста често в болници и алтернативни клиники. 

   Правилните липозоми: Липозомният размер играе важна роля в способността му да задържа най-голям обем витамин С. Правилният размер трябва да бъде между 100 и 400 нанометра. Те трябва да бъдат качествено тествани в съоръжение, регулирано от FDA, за да се гарантира безопасността и качеството. Най-добрият носител за липозомния витамин С е фосфатидил холин (PC), който помага да се съхраняват липозомите заедно. Идеалните диапазони трябва да бъдат между 250-500 mg PC на доза в липозомната витамин С формула. Този компютър трябва да бъде получен от форма на соя или слънчогледов лецитин, която не е генетично модифицирана.

Пример от практиката показва мощни ефекти:  Новозеландският млекопроизводител Алан Смит има чудодейно възстановяване от кома, предизвикана от левкемия и тежка двойна белодробна пневмония. Лекарите бяха готови да го отпишат, когато семейството ги помоли да опитат с висока доза витамин С. Алън започна да показва положителни резултати, след като лекарите подадоха 50-100 грама  витамин С. За съжаление, лекарите в болницата, които са били сравнително необразовани във витамин С, са загрижени за всякакви възможни усложнения с високата доза  витамин С. Те пускат дозата до 2 грама витамин С и Алън започва отново да се бори за оцеляване. Семейството му започва да му дава 6 грама орален липозомен витамин С и в рамките на седмица  е изписан от болницата в добро здраве.                  Витамин С срещу липозомален:   Някои експерти в областта на витамин С, като молекулярният биолог Проф. д-р Томас Леви, твърдят, че 6 грама липозомен витамин С са еквивалентни на 50 грама интравенозен витамин С  Интравенозният витамин С повишава значително нивата на витамин С в кръвта, но без липозомната мембрана този водоразтворим витамин С не може ефективно да проникне в клетъчната мембрана.                                                       Оралния витамин С действа като антиоксидант за намаляване на оксидативния стрес в организма . Интравенозният витамин С е про-оксидант, който помага да се произвежда водороден пероксид, който е насочен към раковите клетки, докато нормалните клетки остават невредими. Така че има големи ползи при напреднали пациенти с рак. Клетъчната мембрана блокира по-голямата част от витамин С, който е в кръвта, да попадне в клетката. Липозомната мембрана е в състояние да се слее със същия материал и конфигурация, която се намира на клетъчните стени. Това води до по-ниска минимална необходима доза и спестява огромно количество пари и стрес за потребителя.                                               Интравенозното лечение с витамин С струва между 200-250лв. на една процедура. Отнема около два часа. Една дневна доза от 6 мл липозомален витамин С струва по-малко от 1 лв на процедура и не отнема време. Тя не изисква лекар или игли и е много лесна за употреба, тъй като всички сме запознати с поглъщане на хапче.

Липозомни протоколи:   За индивид без големи симптоми или диагноза, който иска добро общо здраве е необходимо 1-2 грама е оптимално Вземете 1000 mg 1-2 пъти дневно.                                               Екстремен спортист или физическо лице с основни здравословни предизвикателства:  4-6 грама е оптимално Вземете 2 000 мг 2-3 пъти дневно.   Екстремна болест - Късна инфекция, рак, сърдечно-съдови заболявания и др. 8-12 грама е оптимално Вземете 4000 mg 2-3 пъти дневно.  Ако се приеме максимална доза липозомен витамин С и забележите някакви усложнения (като високо или ниско кръвно налягане, замайване, гадене, спазми, диария и т.н.) опитайте да намалите долната доза и спазвайте протокола.