Африканска билка срещу гъбични и бактериални инфекции

Тя има кръгла, овална форма и образува спори при размножаването си. Може да се разпространи по всички лигавици – устна кухина, хранопровод, пикочен мехур, влагалище. Фактори за възникването и са: продъжително приемане на антибиотици, прием на цитостатици, контрацептиви, лекарства, които подтискат имунитета, възпалителни заболявания на женските полови органи, диабет, затлъстяване.

Заболяването зачестява през топлите месеци, при носене на белъо от синтетични материали, тесни панталони, лоша лична хигиена, басейни, сауна. Оплакванията са от увеличен влагалищен секрет, т.нар. бяло течение, парене при уриниране, сърбеж, зачервяване и оток около входа на влагалището. Симптомите се засилват преди цикъл. Това е доста упорита инфекция, която често хронифицира, въпреки лечението с антимикотични лекарства. 75% от жените страдат от това заболяване.

Радвам се, че като лекар намерих природно средство, с което да помогна на моите пациенти, да се излекуват от тази упорита гъбичка. Това е африканското дърво Warburgia Salutaris (в превод Salutaris значи „здрав“). Традиционно се използва в африканската народна медицина от векове при различни инфекции. Най-големият изследовател на Варбургия е немски ботаник, който е изследвал инхибиращият и ефект срещу грам-положителни и грам-отрицателни бактерии, Кандида албиканс и Ешерихия коли. Биологичноактивните вещества са сесквитерпеноиди, на които се дължи антибактериалния и антигъбичен ефект. Няма странични ефекти, може да се приема заедно с лекарства и самостоятелно за премахване на инфекцията. Не се препоръчва по време на бременност и кърмене!

С мои пациенти постигнах много добри резултати при влагалищен колпит (възпаление на влагалището с обилно бяло течение, болка и сърбеж),  също така при бактериален цистит и гъбична инфекция на назофаринкса и белия дроб (упорита кашлица с обилен секрет). Комбинирах  Варбургия със Съдерландия (друга африканска билка), която има имуностимулиращ, кортикомиметичен и адаптогенен ефект. Това е много успешна комбинация, защото бактериите и гъбичките поразяват, при отслабен имунитет.

От 20 години се занимавам с лечебни  растения, предимно от Изтока (Китай и Индия), но африканските лечебни растения ме впечетлиха със своята ефикасност.

 Д-р Надя Ганчева

Можете да закупите тук